Schadeauto kopen

Schadeauto kopen

6 juni 2022 Uit Door Redactie

Een gloednieuwe auto kopen kan nogal duur en moeilijk zijn en dat is niet voor iedereen weggelegd. Maar het is wel handig om een auto te hebben zodat je jezelf overal heen kan vervoeren zonder last te hebben dat je nat geregend wordt. Ook tweedehands auto’s zijn vaak nog redelijk duur. Daarom kun je schade auto’s kopen dat is nu helemaal in. Een schadeauto betekent niet dat je een auto koopt die helemaal stuk is en die vies en vol zit met deuken. In dit artikel gaan we uitgebreid behandelen hoe je schadeauto’s kan verkopen en kopen. 

Schadeauto als vervoermiddel

Zoals hierboven verteld kan een nieuwe auto, maar ook een tweedehands auto kan veel geld kosten. Een schadeauto is vrijwel altijd goedkoop en kan ook dienen als goed vervoermiddel. Een schadeauto blijft een schadeauto en je kan niet verwachten dat zo een auto er perfect uitziet. Er kan blikschade zijn maat het kan ook motorische schade zijn dan is het niet altijd even fijn om een schadeauto te kopen omdat er dan vaak aan gesleuteld moet worden en er komt dan meer geld bij het spel kijken. Een schadeauto met alleen blikschade kun je zeer goed gebruiken als  vervoermiddel omdat hij gewoon normaal rijd zonder problemen. Dit heeft namelijk geen motorische impact, maar het heeft alleen impact op het uiterlijk van de auto. Het kopen van een auto met alleen blikschade kan een uitstekende keuze zijn als je toe bent aan een auto, maar je wilt geen gloednieuwe of tweedehands. 

Let goed op

Bij het kopen van een schadeauto moet je goed opletten want er kan verborgen schade zijn. Daarom is het soms een best pittige klus om de juiste schadeauto te vinden en dit kan soms ook even duren. Een verkoper van een schadeauto kan sommige schade soms niet benoemen en daar kom jij dan zelf pas later achter en dit gaat jou dan nog meer geld kosten. Vind jij het zelf leuk om aan auto’s te klussen dan kan je natuurlijk wel een schadeauto aanschaffen met motorische schade. Daarom is het van belang dat je een schadeauto goed laat controleren voordat je hem daadwerkelijk koopt. Je kunt bijvoorbeeld iemand meenemen die gespecialiseerd is in auto’s of je kan de auto laten nakijken bij een garage om er zo achter te komen wat de daadwerkelijke schade is. Heb je een schadeauto gekocht dan kun je hem laten keuren en kun je er mee gaan rijden.