Je computer helemaal werkklaar maken!

Je computer helemaal werkklaar maken!

30 oktober 2022 Uit Door Redactie

Het is fijn om een nieuwe laptop te hebben. Je bent er met een nieuwe computer namelijk van verzekerd dat deze lekker snel is waardoor je goed kunt werken. Het is dan alleen wel van belang dat je een goede laptop uitkiest aangezien je wilt voorkomen dat deze snel kapot gaat of traag wordt. Daarom is het van belang dat je goed nadenkt over wat voor soort laptop jij het best kunt aanschaffen. 

Per persoon zit er erg veel verschil in de laptop die het meest geschikt is. Je kunt daarom best adviezen van anderen aannemen, maar je eigen mening moet doorslaggevend zijn bij het maken van je keuze. 

Werken op de computer

De afgelopen tijd zijn er steeds meer bedrijven die er door omstandigheden voor kiezen om hun werknemers thuis te laten werken. Daarom is het extra belangrijk dat iedereen over een goede computer beschikt die helemaal klaar is voor gebruik. Veel mensen denken dat het erg eenvoudig is om een computer helemaal klaar te maken, maar hier komt meestal nog meer bij denken dan veel mensen denken. Het is bijvoorbeeld bij sommige computers zo dat het nodig is om een nieuw besturingssysteem te installeren. Dit is meestal niet het geval bij een nieuwe computer, maar vooral computers die al een tijd niet gebruikt zijn en nog een oud besturingssysteem hebben zijn vaak aan een update toe. Sommige mensen kiezen er dan voor om de hele computer te resetten waardoor alle bestanden verwijderd zijn. 

Een nieuw besturingssysteem installeren

Als je er voor kiest om een oude computer te gebruiken voor je werk, is het van belang om eerst eens goed na te denken over hoe je deze optimaal kunt laten functioneren. Dit is niet zo moeilijk als het lijkt. Je kunt bijvoorbeeld de hele computer resetten waardoor alle bestanden en zelfs het besturingssysteem verwijderd zijn. Vervolgens hoef je enkel een nieuw besturingssysteem te installeren waardoor je gewoon weer gebruik kunt maken van de computer. Het is namelijk zo dat je op een vrij eenvoudige manier een nieuwe versie van Windows kunt installeren op een oude computer. Hierdoor is het op die computer mogelijk om gebruik te maken van programma’s die alleen door een nieuw besturingssysteem worden ondersteund. Het is aan te raden om niet voor een besturingssysteem te kiezen dat ouder is dan Microsoft Windows 10 Home. Dat komt doordat de eerdere besturingssystemen niet meer worden ondersteund door Microsoft.

Een office pakket kopen

Om een computer helemaal klaar te maken om er mee te werken, is het van belang dat je de juiste programma’s op de computer installeert. Uiteraard moet je er eerst voor zorgen dat de juiste versie van Windows op je computer staat, maar vervolgens is het mogelijk om een Office pakket te installeren. Dat is een pakket wat je toegang geeft tot verschillende programma’s van Microsoft. Het is per pakket verschillend welke programma’s je allemaal kunt gebruiken. Als je op zoek bent naar een compleet pakket, is het slim om eens te kijken naar Office 365 Personal. Dit is een pakket wat bijna alle programma’s bevat die je bij Microsoft kunt krijgen. Daarom is het voor mensen die op zoek zijn naar een geschikt pakket om hun computer werkklaar te maken slim om hier eens naar te kijken.